Op een zeilschip langs idyllische plaatsen in Turkije

Fotoworkshop voor fotografen en modellen

Vertrek: zaterdag 7 mei 2016
terugreis: zaterdag 14 mei 2016

Voor mensen die van comfort en fotografie houden en eens iets anders willen! Op dit schip wordt u gezeild door de bemanning en tegelijkertijd ongekend verwend… Laat je verrassen tijdens deze bijzondere vaarvakantie. Stap aan boord en geniet ver van het massatoerisme van de culinaire heerlijkheden, terwijl je langs de mooiste kusten van Turkije zeilt en authentieke dorpjes ontdekt. Elke dag een nieuwe plaats of een idyllische baai, zonder uw koffer opnieuw in- en uit te pakken!

Naast de dagelijks terugkeerde fotoworkshop is er voldoende ruimte in de ochtend, middag en avond om een fotosessie in te plannen. Dit kan op het schip, aan land of op water zijn.

Tijdens deze week kan er ook met een onderwatercamera gewerkt worden.
De zeilroute gaat door de Gökova-baai, door Jacques Cousteau beschreven als een paradijs op aarde. Dit is een van de mooiste zeilgebieden aan de Turkse kust met talrijke inhammen en bosrijke baaitjes, waar geschiedenis, cultuur en natuur een perfecte combinatie vormen. Een zeer fotogenieke omgeving! Het landschap is adembenemend en hier is het vrij rustig zeilen, geen hoge golven en de wind is meestal niet

Omschrijving:

Doorgaans worden de cruises uitgevoerd op de schepen van het type Gulet. Zij bieden een ultra inclusieve verzorging aan boord. Op onze Gulets is plaats voor 12 gasten. Er zijn zes 2-persoonshutten en en zes badkamers met douche en toilet aan boord. De cabines hebben de mogelijkheid om in twee aparte bedden te slapen (2-persoons + 1-persoons stapelbed). Alles wat je nodig hebt, is verder aanwezig op het schip.

Tijdens het verblijf zorgt de bemanning voor het eten en drinken, koffie en thee (en andere drankjes) kan de gehele dag genuttigd worden.

De gulets zijn uitgerust om echt te kunnen zeilen en onze bemanning doet dat ook graag.

De groepsgrootte is 10 tot 12 personen. Excl. Bemanning.

Flexibel programma & echt zeilen

Tijdens de zeilcruise bepalen we dagelijks in samenspraak met de kapitein en medepassagiers wat het programma wordt en hoeveel uren u per dag vaart. Het gezelschap aan boord bestaat in principe uit fotografen en modellen. Doorgaans zeilen de schepen rond de 4 uur per dag, zodat er voldoende tijd overblijft om lekker te kunnen fotograferen, zwemmen in baaien, aan land cultuur te snuiven en de benen te strekken. Het motto is, alles mag en niets moet! Ga waar de wind u brengt, go with the flow…

De zeilboot vertrekt op zaterdag vanuit Bodrum. Vanuit deze vertrekhaven zijn verschillende vaargebieden mogelijk, afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. In Turkije zijn dat de Golf van Gökova, HisaronuGullukFethiye.

Hoe ziet een dag eruit

Iedere ochtend wordt een stuk theorie behandeld, waarna alle cursisten een fotografische opdracht krijgen om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. De beste foto’s worden ’s avonds gezamenlijk besproken. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd over voor ontspanning en eigen activiteiten zoals het maken van excursies naar archeologische sites, windsurfen, snorkelen en waterskieën. En voor modellen is dit een uitgelezen mogelijkheid om een uniek portfolio op te bouwen!

Modellen

Als je graag als model mee wil gaan kan dit een mooie portfolio aanvulling geven. Het geeft je een kans om op de diverse plaatsen een leuke fotoshoot te hebben met de diverse fotografen. Je hoeft hiervoor natuurlijk absoluut geen “ervaren model te zijn” of een model met de ideale maten”, van iedereen die wil poseren zal een prachtige en zeer diverse fotoserie worden gemaakt. Tijdens de workshop zijn er diverse thema’s waarbij een model mooi in het plaatje zou passen (ook bij water/onderwaterfotografie)

Mocht je partner/vriend(in) hiervoor ook interesse hebben om mee te gaan (en eventueel als model te staan) is dat ook een optie.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Cameratechniek (diafragma, sluitertijd, ISO-waardes, witbalans)
 • Tips landschapsfoto’s, panorama’s
 • Compositie en grondpatronen/lijnen die ons aantrekken
 • Hoe krijg je diepte in een foto?
 • Speel met de scherpte (scherptediepte)
 • Portretfotografie en groepsfoto’s
 • De menselijke maat
 • Emotie
 • Ik was er… (het tijdstip)
 • Zoomen of juist breedhoek?
 • Macrolens
 • Standpunt, Selecteer, zoek steun
 • Actiefoto’s / sport-/outdoor-opnames
 • Snapshots
 • Belichting, richting van het licht
 • Tegenlicht en invulflits
 • Kleurgebruik
 • Het waterlandschap
 • Onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie:
Verder zal een belangrijk accent komen te liggen op onderwaterfotografie. Er is zowel duik- als snorkelapparatuur aan boord en ook een spiegelreflexcamera met een Ikelite onderwaterhuis met flitsers waar door alle cursisten naar hartelust mee ge-experimenteerd kan worden.

We bieden deze “all-inclusive” reis aan voor € 810,- pp*
(transport van en naar boot, overnachtingen, eten & drinken* en workshop)
*prijs excl vliegticket. De ticketprijs en vertrektijden zijn nog niet bekend.
*Geen sterke alcoholische dranken (wijn en bier wel inclusief).

Deze reis wordt georganiseerd door Michelle Peeters (Deuxbleus fotografie) i.s.m. Joop Bruurs (JB Advertising & Fotografie) en SWS Reizen
Voor aanmelding of het aanvragen van informatie kan je een e-mail sturen naar:

info@deuxbleus.nl (Michelle Peeters) of
info@jb-advertising.nl (Joop Bruurs)

De reis gaat door bij 10 deelnemers of meer. Uiterste inschrijfdatum: 7 maart 2016.

banner turkije 405x450